maanantai 28. maaliskuuta 2016

KULTAA!!! SHADOWS ON SUOMEN PARAS AIKUISJOUKKUE!Kouvola 2011, Killer Queen:n ensimmäiset tahdit soivat palkintojenjaossa ja sekä joukkueelta että valmentajalta kestää hetken tajuta, että Shadows on voittanut ensimmäisen ”Suomen Mestaruutensa” aikuisten sarjassa. 2016 aivosoluja ei tarvitse vaivata oman musiikin tunnistamisella vaan jännitys Metro areenalla purkautuu riemukkaisiin tuuletuksiin ennen kuin kuuluttaja on ehtinyt lausua viimeiset kirjaimet joukkueen nimestä. Unelmasta tehtiin totta!


Jos ensimmäinen kulta oli odottamaton yllätys, niin mestaruuden uusinta oli tähtäimessä viisi vuotta. Tähän väliin mahtuu tarina jos toinenkin. Esimerkiksi noin 32 uutta olkista (ja suunnilleen saman verran tauolle jääneitä tai lopettaneita), kaksi uutta Pomoa ja yksi uusi tanssinopettaja, joiden sisäänajo on hoidettu pilke silmäkulmassa mutta joukkueen yhteiseen tavoitteeseen tiukasti tähdäten. Shadowsin erityispiirre on että noin 2/3 luistelijoista on viime vuosina ollut yksäritaustaisia. Ex-yksäriltä vaatii tovin tottua luistelemaan otteessa ja hahmottamaan peruskuviot ja toisen tovin että luistelijalle kehittyy ”muokkaäly”. Tässä riittää haastetta valmentajallekin kun jotkut eivät muista ja toiset ovat unohtaneet.  Jotain on onnistuttu tekemään oikein, kun lähes kaikki uudet ovat koukkuun jääneet kuka pidemmäksi kuka lyhemmäksi aikaa, ja meidän supertaitava ex-Pomo halusi tulla kisaamaan juuri Shadowsin riveissä!


Aina ei ole onni ollut matkassa. Kisakausia ovat rikkoneet kisa-aamun sairastumiset, revähtäneet reidet, nyrjähtäneet nilkat, revenneet olkajänteet ja sarjatyönä murtuneet ranteet. Välillä sattuu ja tapahtuu, mutta joka kausi on uudistuttu ja edistytty paitsi jäällä myös ulkoisesti: kisapuvut ja treenivaatteet kauden teemaan sovitettuna ja Lumene-yhteistyön kautta hehkeä kisameikki luomaan se viimeinen silaus. Shadows on tunnettu tyylistään ;)


Shadows perinteet elävät vahvana. Maskottimme Maukka reissaa mukana ellei seikkaile omilla teillään, ulkomaan kisoja kolutaan lähes vuosittain ja kiertopalkinnot löytävät uudet onnelliset omistajansa keväisissä pikkujouluissa. Mestaruuskausien välissä vietettiin myös joukkueen railakkaat 15-vuotisjuhlat. Koska Shadows on enemmänkin elämäntapa kuin ”kerran viikossa –harrastus”, joukkue hitsautuu tiiviisti yhteen ja jään ulkopuolella puidaan tosi elämän saippuasarja-käänteet: uudet työt, vaihtuvat miehet, Shadows-vauvat, jälkikasvun riennot, ilot, vastoinkäymiset ja mielettömät sattumukset. Siinäpä se treenivuosien suola.


Noita-kausi alkoi luistelullisesti poikkeuksellisen hyvin. Ohjelma saatiin ennätysajassa kuntoon ja kisoissa oltiin kirkkaimmassa kärjessä. Tästä on kiittäminen paitsi valmentajaa ja luistelijoita, myös ETK:ta joka tarjosi optimaalisen harjoitteluajan ja –paikan. Se nyt vaan on fakta että sunnuntai-illloille harvemmin osuu työmatkoja tai perheen menoja esteeksi harjoituksiin osallistumiselle. Joku lumous kuitenkin lankesi keskikaudeksi eikä kehitys jatkunut nousujohteisena. Muutama viikko ennen loppukisaa joukkue sisuuntui, tavoite kirkastettiin ja ryhdyttiin taas tosissaan treenaamaan. Jokainen askel tankattiin selkäytimeen ja tanssinopettajamme Petra sparrasi sisäiset noitamme loistamaan jäällä. Kisapäivään lähdettiin niin vahvoina ja valmiina ettei yhteen luistelijaan iskenyt vatsatauti saati pikku pyllähdys alkuverkkablokissa horjuttanut tippaakaan itseluottamusta. Suoritus oli sitä mitä lähdettiin hakemaan, parasta mitä sillä hetkellä osasimme. Tämä kulta oli todellinen työvoitto!


Heti kisan jälkeen päästiin skoolaamaan ja juhlimaan mestaruutta, ja juhlat jatkuvat luonnollisesti mitalikahvien ja pikkujoulujen merkeissä. Kun pääkaupunkiseudun seuroissa joukkueiden kokoaminen alkoi jo heti loppukisan jälkeen, se tietenkin käänsi katsetta saman tien uuden kauden haasteisiin vaikka kevätnäytöskin on vielä luistelematta.  Eipä Shadows ennenkään ole malttanut montaa hetkeä odotella esimerkiksi seuraavan kauden musiikkia ja teemaa, pitäisihän sitä pian päästä luonnostelmaan kisapukua… Uusi kausi ja uudet tavoitteet odottavat toteuttajaansa. Sitä ennen Kulta-Noidat kantavat luutansa yhteiseen kekoon ja kiitävät Metro-areenalla Jää-Tuhkimoa etsimässä 31.3. https://etkespoo-sporttisaitti-com.directo.fi/naytokset2/2016-jaa-tuhkimo/


-Hykkis (Hanna Hykkyrä)