sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Shadows- kauden 2014 avaus uuden jäsenen silmin

Aloitin Shadowsissa kevätjäillä 2014. Minulla takana siis muodostelmaluistelua viimeksi 24 vuotta sitten, jos ei lasketa oman lapsen luistelemaan opettamista luonnonjäillä 10 vuotta sitten mukaan. Arkistojen uumenista löytyi todisteita nuoruuden harrastuksesta muodostelmaluistelun parissa. Alla kuvaa HTK:n Rockettes-joukkueesta vuodelta 1990. Kirjoittaja ylärivissä kolmas oikealta.


Kuten kuvasta näkyy, hauskaa oli silloinkin. Kovin henkseleitä paukutellen en kyllä valitettavasti  voi tuolla vanhalla Rockettes- maineella enää ratsastaa. Jotain "pientä" on nimittäin tapahtunut myös lajin kehittymisessä tuona aikana, kun olen ollut mulla areenoilla. Tietyt samat perusasiat kyllä toimivat: ryhmä naisia hitsautuu yhteen ja pitää hauskaa samalla kun keskitytään tiiviiseen yhteistyöhön ohjelman harjoittelussa. Aikuisten naisten ryhmässä on myös ymmärretty ottaa ilo irti välinevarustelusta. Jos joku luulee, että luistimet riittävät, niin tiedoksi että ei sinnepäinkään. Tarvitaan harkkahelmaa, untuvatakkia, pinkkiä treenipaitaa ja farkut, kultaiset converset jne. Lisäksi joukkueessa jaetaan vastuita lukemattomille tonteille kuten juomavastaava, maukkavastaava, askelvastaava, teippivastaava jne. Kisakunnoista pidetään hyvää huolta mutta pilkettä silmäkulmassa ei ole unohdettu.


Shadows harjoittelee kunnianhimoisesti. Harjoituksissa askelia tulee lisää koko ajan ja ne myös muuttuvat tasaista tahtia. Huomaan käveleväni kotona ja hokevani itsekseni:  sirk-laus, sha-cee, askel ristiin, sha-cee, kanta käännös, hi-das sirk-laus...
Ja tämähän ei vielä riitä vaan pitäisi myös tietää  mihin suuntaan katsotaan minkäkin askeleen aikana ja minne rivi liikkuu.  Uutena olen saanut huomata kovalevyn olevan koetuksella joka harjoituksissa. Kevyt, aikuismainen kerran viikossa harrastukseni onkin vaativaa askelsarjojen muistamista, balettitunteja, oheisia, joissa kuivaharjoitellaan ohjelman askelia, vastuuta askelien excel-versioista, blogin kirjoittamista ja tulossa olevia korkean paikan leirejä. Huomaan lähteväni innoissani treeneihin sunnuntai-aamuna klo 7.45. Jotakin on kolahtanut uudelleen 24 vuoden tauon jälkeen.


Shadows uuden kauden kynnyksellä elokuussa 2014.

Annukka Leutonen