tiistai 3. helmikuuta 2015

Kauden puolivälin katsaus

Shadowsin kausi Marie Antoinetteinä on kisojen puolesta puolivälissä. Takana ovat 1. valinta-, Helsingin aluemestaruus- sekä yhdet kutsukilpailut. Kuten Shadowsin tyyliin kuuluu, palkintopallilla on viihdytty. Kansallisen sarjan kisaohjelmistoon kuuluu siis minimissään kolmet kilpailut, joista 1. ja 2. valintakilpailuissa ratkotaan yhteensä 12 loppukilpailupaikkaa, eli noin puolet aikuissarjan joukkueista karsiutuu. Tämän lisäksi espoolaisena seurana kilpailemme aluemestaruudesta sekä osallistumme mahdollisuuksien mukaan muihin kutsukilpailuihin.

 Shadows 1. valintakilpailussa
Espoon Barona areenalla luisteltu 1. valintakilpailun suoritus marraskuun lopussa oli hieman haparoiva, mutta saimme silti arvokkaan pronssin sekä menolipun loppukilpailuihin. Mitalisija näissä kilpailuissa on ehkä kaikkein arvokkain henkisesti, sillä se poistaa paljon paineita 2. valintaan valmistautumisesta.

Tiksi Ice Clubissa tammikuun alussa otimme suvereenin voiton kahdeksan joukkueen kutsukilpailussa. Tikkurilan kisan myötä joukkueemme kaikki uudet luistelijat olivat tehneet kisadebyyttinsä Shadowsin riveissä, jotkut palaten takaisin muodostelmaluisteluun ja jotkut luistellen elämänsä ensimmäiset muokkakisat. 

Aluemestaruusmitskut
Helsingin aluemestaruudet kisattiin 24.1.2015 niinikään Espoon Barona areenalla. Kirkastimme edellisvuoden pronssimitalin hopeiseksi jään yllättävästä tahmaisuudesta huolimatta ;). Aluemestaruuskilpailu on mukava tsekkaus kauden puolivälissä, sillä Helsingin alueen joukkueet kilpailevat valintakilpailuissa eri lohkoissa ja aluemestaruuskisoissa onkin hyvä sauma päästä skaalaamaan joukkueen ohjelmaa myös toisen lohkon joukkueisiin verrattuna.

Tässä vaiheessa kautta ohjelma on kutakuinkin jokaisella luistelijalla jalka- ja kenties aivomuistissakin, joten olemme päässeet viilaamaan koreografisia asioita, kuten päiden asentoja ja käsien liikkeitä. Joitakin muutoksia ohjelmassa tapahtuu aina pitkin kautta saadun palautteen myötä ja osaamisen ja vauhdin karttuessa, mutta peruselementit pysyvät paikoillaan. Oikeastaan aletaan puhua jo hienosäädöstä ja luisteluvarmuutta haetaan toistoilla.

Brunssilla aluemestaruuskisojen palkintojenjakoa odotellessa
Tähän mennessä kaikki kilpailut ovat vaatineet shadowslaisilta taipumista huomattavan aikaisiin herätyksiin, sillä jokaisessa kilpailussa on pitänyt olla puleerattuna ja pakkeloituna jo aikaisin hallilla. Uuteen kisarytmiin on ollut totuttelemista, sillä perinteisesti ennen tätä kautta aikuiset ovat kisanneet hieman myöhemmin päivällä. Aamuiset kisat ovat kuitenkin antaneet mahdollisuuden viihtyä kisasuorituksen jälkeen erinäisillä brunsseilla koko joukkueen voimin.

Seuraava kilpailut ovatkin jo heti helmikuun alussa, kun kansallisten sarjojen 2. valintakilpailut kisataan jo tutuksi käyneellä Barona-arenalla Espoossa. Luistelujärjestykset on arvottu ja Shadows luistelee jo pian klo 9 jälkeen aamulla. Kilpailuun lähdetään parin viikon takaisista aluemestiksistä hienovaraisesti päivitetyllä ohjelmalla sekä hyväntuntuisella luistelurutiinilla. Tervetuloa tsemppaamaan Suomen kovin, kaunein ja tyylikkäin joukkue voittoon! :) 


PS. Onhan Shadows ehtinyt jo kunnostautua mediankin puolella tällä kaudella - joukkueestamme oli iso juttu tammikuun Anna-lehdessä!